ŞEMDİNLİ'Yİ BİLEN VAR MI? / Oktay YILDIRIM - Nehirce.com
Nehirce.com

Anasayfa Kimler Online Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   Nehirce.com > Düşünce Plartformu > Acık İstihbarat
Kayıt ol

Flash Chat

Oyun Oyna

Üye Listesi Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Nehirce Forum RSS Feed Sık Kullanılanlara Ekle |  Açılış Sayfası Yap

Acık İstihbarat Acikistihbarat.com sitesi yazıları

Seçenekler Stil
Alt 06-30-2007, 08:43   #1

OktayDeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Son Aktivite: 09-04-2010 12:20

Seviye: 30   Canlılık: 0 / 729
Çekicilik:399 / 8093
Tecrübe:17%
Standart ŞEMDİNLİ'Yİ BİLEN VAR MI? / Oktay YILDIRIM

ŞEMDİNLİ'Yİ BİRDE ŞEMDİNLİ'DE GÖREV YAPMIŞ BİR ASTSUBAYIMIZDAN DİNLEYELİM. BAKALIM NE DİYOR?

Oktay Yıldırım... Kimdir?

Bu yazıyı kaleme alan Oktay Yıldırım, Astsubay rütbesiyle Orduya katılmış, Güneydoğu'da yıllarca çarpışmış yiğit ve kahraman bir Türk oğludur. Kendisi de güneydoğu gazilerinden olan ve üsteğmen rütbesinde iken ordudan ayrılan Hakan Evrensel'in "Yer Eksi İki" adlı romanında anlattığı gerçek kahramanlardan biridir.Görevi gereği yerinden ayrılmadan saatlerce buzlu suda kaldığından ayaklarından sakatlanmış ve zorunlu olarak malulen emekli edilmiştir. Kendisiyle ilgili bu bilgiyi de Hakan Evrensel vermiştir; çünkü övünmeyi ve yaptıklarını anlatmayı sevmeyen yüksek bir karaktere sahiptir. Halen yürüme güçlüğü çekmektedir.Yazıları Yeni Hayat dergisinde yayımlanmaktadır. Aşağıdaki yazısı Yeni Hayat Dergisinde yer alan bir yazıdır.
-------------------------

ŞEMDİNLİ'Yİ BİLEN VAR MI? / Oktay YILDIRIM

Şemdinli'yi bileniniz var mı? Hiç gitmişliğiniz, Otuz iki virajları aşıp, Kaymakam çeşmenin soğuk suyunu hiç içmişliğiniz var mı? Her sabah uyandığınızda size merhaba diyen Efkâr tepeyi, Gomane tepeyi gezdiniz mi karış, karış?

Mayına basan aracın içinden, tam on dört metre uzağa fırlayan bir arkadaşınız oldu mu sizin? "Yenge vallahi az önce yanımda oturuyordu, şimdi dışarı çıktı" diye yalan söylediniz mi karısına? Dükkânına girip alışveriş yaptınız mı bir esnafın?

Gomane tepenin zirvesinden, içinde eşinizin, çocuğunuzun bulunduğu lojmana doğru yanarak gidip evinizin duvarında patlayan RPG-7'leri izlediniz mi siz?

Ama yine de bulunduğunuz görev yerini terk etmeden, acaba öldüler mi, yaralandılar mı, diye sabaha kadar hiçbir haber alamadan beklediniz mi?

"Ben bu insanlar rahat uyusun diye buradayım, ama neden benim aileme saldırıyorlar" diye düşündünüz mü hiç.

Evinizin roketlendiği mahalleden ve hatta roketin atıldığı, makineli tüfeğin yanı başında çalıştığı evin sakinlerinden, "vallahi biz bir şey görmedik" dediklerini duydunuz mu kulaklarınızla?

Her şeye rağmen deyip görevinize devam ettiniz mi? O patlamalardan dolayı yıllardır psikolojik tedavi gören bir çocuğunuz veya çocuğu bu yüzden tedavi gören bir tanıdığınız oldu mu? Hiç böyle bir baba'nın veya Anne'nin yüz ifadesini gördünüz mü?

Tabancanızı evinizde bırakıp " bir şey olursa, eve girmeye çalışırlarsa gerekeni yap, son iki mermiyi de kendinize ayır, ellerine sağ geçme" diyerek her defasında eşinizle helalleşip çıktınız mı evden, ya da böyle bir tanıdığınız oldu mu?

--------------------------

Evet; Oktay Yıldırım bizlere filim senaryosu üretmiyor...
Oturduğumuz yerden ahkam kesmek ne kadar kolay değil mi?
Bir an...Sadece bir an, onların yerine koyalım kendimizi.....

Ne oldu?? Nefesimiz daraldı değil mi?
Oysa; Bizler her gece sıcacık yataklarımızda sevdiklerimize sarılarak yatarken, onlar nerelerde oluyorlar acaba?
Ve bizden ne bekliyorlar??

Hiç!! Sadece; *Vatanı biz burada bekliyorsak..Sizlerin de görevi, en azından bize laf söyletmeyin*
Bayrağı ve Atatürk'ü umursamayanları, SAKIN UMURSAMAMAZLIK etmeyin...
Çok dikkatli olun!

Demiyorlar belki açıkça... Ama bu bilinci edinmemiz gerekmiyor mu?

Saygılar...

Alıntıdır

Seni Sevdiyim Her 24 Saate Lanet Olsun Kahretsinki Senin Günlerinde 24 Saat..!
OktayDeniz isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş =)
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-15-2008, 19:16   #2
Kayıtlı Üye

Son Aktivite: 07-17-2008 19:41

Seviye: 1   Canlılık: 0 / 0
Çekicilik:0 / 0
Tecrübe:0%

sen onun neyi oluyorsunki
ben onu çok iyi tanıyorum ve anlattıklarınla oşahsın hiç alakası yok

Biz bu Vatanı Karşılıksızda Severiz

zoromer isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 10-01-2008, 10:05   #3

frankooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kayıtlı Üye

Seviye: 1   Canlılık: 0 / 2
Çekicilik:1 / 15
Tecrübe:10%

22 yıldır süren bu terör laneti, üzerimize “kene” gibi yapışmış durumda.
Son 6.5 ayda bu hainler, 65 askerimizi şehit etmiş.
Öyle bir “kene” ki, siz çektikce o daha çok yapışıyor. Kanınınızı emmeye devam ediyor.
Siz tam, “Kopardım” diyorsunuz, birileri çıkıp, “Aaa efendim demokrasi var, insan hakları var”, zırvalarına başlıyor.
Lanet olsun...
“Kene” yapışmış bir kere.
Alışıyorsunuz. Hatta onun varlığını unutuyorsunuz bile.
“Hayat güzel, yaşamak güzel...
Demokrasi de var.
Daha ne istiyorsunuz?”
Sonra, bir şehit haberi.
Bir tane mi? Olur böyle şeyler...
Sonra bir şehit haberi daha.
Hay Allah. Kınıyoruz...
Neyse, ama insan hakları falan...
Kınıyoruz...
İki şehit daha...
Kınıyoruz...
5 şehit daha...
Birileri çıkıp kınamaya devam ediyor...
3 şehit daha...
Kınıyoruz. Ama insan hakları...
Hep aynı senaryo...
Davul zurnayla gönderdiğimiz gençlerimiz, hain, kalleş pusularda şehit ediliyor.
Birileri çıkıp, kınamaya devam ediyor...
Analar, babalar, bacılar, kardeşler, eşler, çocuklar evlatlarını tabutla karşılıyor.
Kocaman bir ateş düşüyor ki, yüreklerine söndür, söndürebilirsen.
Televizyonlar, gazeteler şehit haberlerini rutine bağlıyor.
Şehit sayısına göre, haberler ya ön plana çıkıyor, ya da arka plana atılıyor.
Kınıyoruz...
* * *
İsrailli Onbaşı Gilad kaçırıldı.
Dünya ayağa kalktı.
Vay sen misin bizim askerimizi kaçıran.
Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmadılar.
Filistin’i, Lübnan’ı yerle bir ettiler.
Niye Onbaşı Gilad için.
Tüm dünyadan tık yok. Amerika “açık çek” veriyor. Ruslar “açık çek” veriyor.
Vurun...
Üstelik G-8 Zirvesi’nden destek geldi.
“Vurun! Haklısınız. Sizin askerinizi nasıl kaçırırlar? Kaşınmasalardı...”
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Ortadoğu’daki son gelişmeleri değerlendirirken “İsrail’in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyoruz” diyor.
Çok güzel...
Ülkemde terör örgütü PKK boş durmuyor...
Hain pusuda 8 askerimiz şehit...
* * *
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ağrı’dan şehit haberlerine çok sert tepki gösteriyor.
Ne diyor; “Bugüne kadar bu işin üzerine hep sabırla gittik, demokratik çizgide halledelim istedik. Ancak 8 yavrumuz şehit oldu. Bunlar artık çekilebilir şeyler değildir. Kürt kökenli vatandaşlarımdan ülkelerine sadakat bekliyorum...”
Hemen terör zirveleri yapılıyor.
Çok önemli kararlar alınıyor.
Bakanlar Kurulu’na sunuluyor...
Bakanlar Kurulu toplantıdayken, Batman ve Van’dan iki şehit haberi daha geliyor.
Başka neler yapılıyor. Irak ve ABD Büyükelçileri Dışişleri’ne çağrılıyor.
“Böyle olmuyor, bunlara bir çözüm bulun, yardım ve yataklıktan vazgeçin” çağrıları yapılıyor.
İşte tam bu sırada “İsrail’in kendini savunma hakkı olduğuna inanıyoruz” diyen Büyükelçi Ross Wilson, ne diyor; “Türk güvenlik güçlerinin PKK terörü nedeniyle hayatlarını kaybetmesinden üzüntü duyuyoruz ama bu konuda birlikte çalışmak, tek taraflı davranmaktan daha iyi olacaktır”
Yani, “Kuzey Irak’a bizden izinsiz giremezsiniz. Bizden izinsiz vuramazsınız” diyor.
* * *
Ya bizim canlarımız, onbaşılarımız ne olacak? Komando Çavuş Yalçın Duman, Komando Onbaşı Kamil Alkan, Komando Er Orçun Yaldır, Komando Er Emrah Öztürk, Komando Er Mustafa Akmansoy, Komando Er Sedat Akça, Köy korucusu Osman Sarın’lar ne olacak?
Birileri çıkıp kınamaya devam edecek...
Kına yakın...

bu yazı [hide]www.barlasonline.com/forum[/hide] sitesinde bana ait bir yazıdır ordan alıntıdır

frankooo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 10-01-2008, 10:07   #4

Kayıtlı Üye

VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, BİZİM İÇİN; BU VATAN BİZİM
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
DEĞERLİ TÜRK HALKI
Bilindiği üzere; kendisini Kürt aydını olarak gösteren, gerçekte ise Kürtlüklerinden şüphe edilen, kime ve kimlere hizmet ettikleri bilinmeyen, 200 kişilik bir grup Avrupa'daki bazı gazetelere "Türkiye'deki Kürtler ne İstiyor" başlıklı bir ilan vererek maskelerini düşürmüşlerdir.

PKK,KKK,HPG terör örgütleri uzun zamandır süren çalışmalarının sonuçlarını büyük bir hızla alıyor.Türk milletinin ve devletinin bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışmaktadır.Türkiye'nin AB üyeliği süresincede bizlerin huzurunu bozmaya devam ediyor.Terör Örgütü Başının İmralı'dan yaptığı yoğun siyasetle beraber hareket etmekte Leyla Zana ve arkadaşlarının Kürt kardeşlerimize ayrımın yapıldığını ve biz sizin hakkınız savunuyoruz havası vermesi gerçekten inanılmaz.
AB sürecinde bundan en çok fayda sağlayan insanlar bunlar oldu.Türkiye'deki medyanında TÜRK olmadığını bütün herkes farkında olmaktadır.Şehit Askerlerimizin haberleri bir kaç Tv ve medya yayım kurumunda normal bir Haber gibi verilmesi bizleri,medyanın Türk olmadığını anlamamıza yetmektedir.

Alt 10-01-2008, 10:10   #5

Kayıtlı Üye

İSTİKLAL MARŞI 10 KITA OKUNMALI

SORUYORUM SİZE BİZ VATANI NASIL KAZANDIK DÜŞMANLARI YURDUMUZDAN NASIL ATTIK NASIL VATANIMIZA SAHİP CIKTIK BİZ BİNLERCE ŞEHİT VERDİK ÇANAKKALE DE SAKARYADA ANAFARTALARDA ve HALADA ŞEHİT VERİYORUZ ANAHABER BÜLTENLERİNDE ÖNEMSİZ HABER OLARAK VERİLSEDE

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR. TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
ÖYLEYSE BU VATANIMIZ İÇİN YAZILAN İSTİKLAL MARŞININ 2 KITASI DEĞİL 10 KITA EĞİTİM KURUMLARINDA OKUTULMALI BÖYLELİKLE BU VATAN İÇİN NELER YAPILDI TÜRK GENÇİ BUNUN BİLİNÇİNDE OLACAKTIR ( BUNUN BİLİNÇİNDE OLMAYANLAR BAKINIZ MEDYA PATRONU ve BAŞBAKAN DÜELLOSU )

BUGÜN GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİNDE HANGİ TÜRK VATANDAŞI İSTİKLAL MARŞIMIZIN 10 KITASINI BİLİYOR HİÇ ve GENÇLERİMİZ GÖRÜYORUZ OKULU TERK ETMİŞ UYUSTURUCU KURBANI KAVGA DÖVÜŞ HIRSIZLIK ALKOLİK OLUP GİDİYORLAR

SADECE İLK ve ORTA DERECELİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARIMIZ OKULLARDA HAFTA BAŞI HAFTA SONU İSTİKLAL MARŞIMIZIN İKİ KITASI OKUNMAKTADIR

GELİN BU YANLIŞI DÜZELTELİM 2 KITA OKUMAK YERİNE 10 KITA OKUNSUN GÖRECEKSİNİZ OZAMAN TÜRK GENÇLERİMİZ VATANLARI İÇİN KENDİLERİ İÇİN BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEKLERDİR

İSTİKLAL MARŞI
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak!
O benimdir, o benim milletimindir ancak!

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın,
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım.
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım;
Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım!

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,
Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)

Seçenekler
Stil